Zanzibar 2016

Dykking i verdensklasse! Bli med oss til idylliske Zanzibar. Fantastiske dykkemål som alle gir en variert dykking, oftest med en sikt på mellom 15-35 meter. Selv rutinerte dykkere blir overasket over det rike og varierte marine livet.  Skilpadder ses ofte og store fiskestimer og flokker med delfiner er et ganske vanlig syn. Av og til ses til og med hvalhai og knølhval svømmende forbi.

Dykkestedene man når fra Stone Town inkluderer både fin revdykking og en del vrak. Det finnes fire revområder, Bawe Island, Murogo Reef, Pange Reef och Nyange Reef. Dykkedybden varierar mellom 12 och 24 meter og tilbyr varierende korallformasjoner, mange ulike korallarter og dyrelivet er typisk for korallrevsdykking men med en stor variation.

De tre vrakene vi dykker på er The Great Northern, den ble bygget i 1870 og sank nyttårsaften 1902. Dette er et grunt dykk på rundt 12 meter. Lite mer avansert dykking er The Royal Navy Lighter og The Penguin som ligger på dyp mellom 30 og 42 meter. Felles for alle disse vrak er at de også tilbyr et myldrende dyreliv.

Programmet er som følger:

22. okt. – Avreise Oslo
23. okt. – Ankomst Dar es-Salam, transfer Matemwe og Sunshine hotell  
24. okt. – 2 dykk Mnemba Atoll
25. okt. – 2 dykk Mnemba Atoll  
26. okt. – 2 dykk Mnemba Atoll
27. okt. – Transfer Stone Town og Kholle House, 2 vrakdykk fra Stone Town
28. okt. – 2 revdykk fra Stone Town
29. okt – Fridag, guidet tur
30. okt. - Transfer til ferge og flyplass

31. okt. - Avreise Dar es-Salam

Pris:

Pris pr. dykker: 24 900,-
Pris pr. ikkedykker: 20 600,-

Inkludert i Prisen:

  • Fly Oslo – Dar es-Salaam t/r
  • Alle transfers og transport inklusivt ferge
  • 4 netter i delt dobbeltrom på Sunshine Hotell inklusiv frokost
  • 3 netter i delt dobbeltrom på Kholle House inklusiv frokost
  • 5 dagers dykking med 2 dykk om dagen, inklusive komplett utstyr og guide
  • 1 dag med guidet tur, opplev livet i Stone Town

 Øvrige aktiviteter, mat, drikke, tips og leie av dykkecomputer er ikke inkludert i prisen.

(Vi forbeholder oss retten til å endre pris ved valutaforandringer og ved forandringer på flypriser, som kan skje ved eller før påmeldingsdato. Påmeldingsdato er den dagen depositum er registrert på konto. Angitt reiseinnhold kan påvirkes av vær og myndighetene. Ansvarlig dykkeleder eller kaptein har alltid rett til å endre reisens innhold pga vær, politisk beslutning eller annen grunn som ligger utenfor deres kontroll og som kan sette reisende eller fartøyet i fare. Ved en slik beslutning har reisende ingen rett til kompensasjon eller refusjon. Avbestillingsgebyr 6 % av reisekost.)

Reiseinformasjon:

Turen er åpen for alle MEN vi anbefaler på det sterkeste å ha Advanced Open Water for å nå visse dybder. Har du Open Water anbefaler vi deg å ta:

Tanzanias valuta heter tanzanian shilling (TZS). Se aktuelle veiledende kurs. Tanzaniansk valuta kan hverken innføres eller tas med ut av landet. Du kan veksle fra dollar til shilling, og den beste kursen får du på flyplassen. Sørg for å ha mindre beløp på deg (1 – 5 dollar sedler) da dette er mest gangbart på markeder, betaling av tips og lignende. Du kan også ta ut       kontanter på Visa og Master Card i minibankene, samt betale med kortene noen steder. Det er også mulig å betale med USD (mest brukt), Euro samt engelske pund i Tanzania.

Gjennomsnittlig vanntemperatur i oktober er 25°C og gjennomsnittlig lufttemp. 26°C. Vi anbefaler våtdrakt eller semidrakt!

Passet må være gyldig i minst seks måneder fra innreise.

Reiseforsikring burde inkludere dykking ned til 30m om ikke 40m.

Vi anbefaler å ta med dykkelykt og kamera utenom vanlig dykkerutstyr.

Forhåndspåmelding

Send en e-post til post@prodykkoslo.no  med

  • Fullt navn
  • Telefonnummer
  • E-post
  • Dykkesertifikat (hvilken sertifisering du har)

Ta kontakt med oss på 66 96 01 04 om du lurer på noe!